När jag gick i tredje klass och var på väg till gymnastiksalen berättade en klasskompis för mig att man inte ska gå på ”A-brunnar”, som jag precis hade gjort. Detta eftersom att det betyder att man Aldrig hittar kärlek. Skulle man redan ha kärlek så var det istället Avbruten kärlek man riskerade.

K-brunnar däremot, de skulle man gå på så ofta man kunde. Gärna med båda fötterna. De ger Kärlek. V-brunnar ger Vänskap.

Fint det där. Smidigt. Bara att tanka in.

9 år gammal slutade jag genast att gå på A-brunnar. Tänk att leva hela livet utan kärlek!? Jag skulle ju gifta mig! En dag. Typ. Och ha massa barn. Och en häst.

I år, 2018, fyller jag 27 år. För den som liksom jag inte är så vass på huvudräkning är det alltså 18 år av tveksamt beteende och vana. Råkade man gå på en A-brunn kunde man dock bli frälst om någon dunkade en tre gånger i ryggen direkt efter. Logiskt, inte sant? Dock var det lite enklare att be om den tjänsten som 9-åring än som vuxen. Bäst att undvika dem helt.

Enda undantaget är den där gången då jag precis träffat min man. Efter att jag tagit två extra steg för att kunna runda en A-brunn istället för att bara kliva rakt över den så var det ganska tydligt att han funderade på vilken typ av psykisk åkomma jag led av. Jag berättade om min livslånga vana och han tittade på mig och blinkade långsamt. Han lyckades utmana, pusha och peppa mig så pass att jag efter att ha tagit ett djupt andetag, faktiskt klev på en!

Sedan skrynklade mitt inre ihop sig av djup och svår ånger, så mitt pokerface fick årtiondets utmaning.

Till poängen! 

Igår såg jag det. På väg hem gick jag bakom en kvinna jag aldrig sett förut. Jag gick väl och tänkte på middag, disk eller något annat vardagsmysigt, när hon plötsligt gjorde det.

Hon klev ur sin väg för att trampa på en K-brunn. Helt casual, medan hon pratade i telefon. Hon tog bestämda avvägda steg, sådär som för att trampa på ett extra krispigt höstlöv. Det var fantastiskt att se att jag inte är den enda som inte är mer vuxen än jag måste. Som har lite snedskodda hästar i stallet.

Misfits unite! Klubbmöte på tisdagar efter 17 för att diskutera all kärlek vi samlat på oss.

Share: