Save the date. Den typen av kort vi absolut måste skicka då vi ska vara på annan ort och det kräver lite extra planering.

Men frågan är: vilken sort?

Att välja de rätta trycksakerna känns som ett väldigt stort ställningstagande och det väcker många frågor. Är vi gula personer? Blå? Tycker vi om foliering? Är letterpress tjusigt eller pretentiöst? Består samtliga av 2017 års kollektioner av blommor och/eller prickar allena? Ska det vara modernt? Vintage? Klassiskt? Band? Inte band? Orkar vi knyta så många band? Inga band!

Laserskuren pappersspets? Är det en grej? (Efter fyra löpmeter scrollning i samma kategori kan vi konstatera att det är en grej.)

Jag vet att jag vill ha något som står utanför vårt färgtema (som vi inte har något än, men det gör ju detsamma i och med den här punkten), som är stilrent men med en touch av vintage utan att bli överdekorerat eller plottrigt. Diskret, men inte intetsägande. Tydligt, men inte skrikigt. Kompakt, men med plats för en del info. Gärna i en färg som är lugn men inte tråkig och som inte tar överhanden och gör att färgtemat sedan verkar spretigt. Finns det en sådan färg som också råkar vara synlig för det mänskliga ögat?

Basically vill jag ha ett designmirakel.

Grafiska designers of the Earth, titta hit för er största utmaning i karriären!


Plan B… eller C. Lika bra att förbereda.

Share: